Ook een tuin?

VTV Florence Nightingale is een vereniging voor mensen die van tuinieren houden en plezier scheppen in het onderhoud van hun tuin en tuinhuis. Bovendien draait de vereniging op actieve vrijwilligers en vragen we aan alle tuiniers om zich naast de verplichte werkbeurten, ook op andere vlakken in te zetten. 

Lid worden van VTV Florence Nightingale doe je door je als kandidaat-lid in te schrijven bij de Haagse Bond van amateurtuindersverenigingen en je voorkeur  voor onze vereniging op te geven. Op de website van bond (www.haagsebond.nl) kun je ook zien of de wachtlijst voor VTV Florence Nightingale geopend of gesloten is.

Om de termijn waarbinnen je kans op een tuin maakt zo kort mogelijk te houden, kunnen er maximaal 20 personen op de wachtlijst staan. Hou er daarom rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat je je kunt inschrijven en/of een tuin ter overname aangeboden krijgt.

Bellen of e-mailen over de wachtlijsten heeft geen zin!

Kosten

De grond van VTV Florence Nightingale wordt van de gemeente gehuurd. De huisjes en opstallen die op de meeste tuinen staan, moeten worden gekocht. Lid van de vereniging ben je zodra je een tuin hebt 'aangekocht'.  

De jaarlijkse kosten van een volkstuin bestaan uit grondhuur, water, elektra (alleen te gebruiken voor tuinapparatuur), het lidmaatschap van VTV Florence Nightingale en eventueel een aanvullende verzekering. De rekening wordt jaarlijks in de maand december toegestuurd. De hoogte van de jaarlijkse rekening is mede afhankelijk van het verbruik van energie en water en kan daardoor per lid en per jaar verschillen.