Ook een tuin?

VTV Florence Nightingale is een vereniging voor mensen die van tuinieren houden. Daarom verwachten we van alle leden dat ze veel tijd vrijmaken om actief te tuinieren en plezier scheppen in het onderhoud van hun tuin en tuinhuis.

Onze vereniging draait op actieve vrijwilligers en daarom vragen we aan alle tuiniers om zich naast de verplichte werkbeurten, ook op andere vlakken in te zetten. Dat kan zijn als bestuurslid, bij een commissie of werkgroep, als hulp in de kantine of de winkel, of door zelf iets te organiseren. 

Lid worden van VTV Florence Nightingale doe je door je als kandidaat-lid in te schrijven bij de Haagse Bond van amateurtuindersverenigingen (www.haagsebond.nl). Hier kun je je voorkeur  voor onze vereniging aangeven.

De meeste verenigingen in Den Haag hebben een wachtlijst. Hou er daarom rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat je een tuin ter overname aangeboden krijgt.

Bellen of e-mailen over de wachtlijsten heeft geen zin!

Kosten

De grond van VTV Florence Nightingale wordt van de gemeente gehuurd. De huisjes en opstallen die op de meeste tuinen staan, moeten worden gekocht. Lid van de vereniging ben je zodra je een tuin hebt 'aangekocht'.  

De jaarlijkse kosten van een volkstuin bestaan uit grondhuur, water, elektra (alleen te gebruiken voor tuinapparatuur), het lidmaatschap van VTV Florence Nightingale en eventueel een aanvullende verzekering. De rekening wordt jaarlijks in de maand december toegestuurd. De hoogte van de jaarlijkse rekening is mede afhankelijk van het verbruik van energie en water en kan daardoor per lid en per jaar verschillen.