Ook een tuin?

De laatste tijd is er erg veel interesse in een eigen volkstuin. Als gevolg daarvan nemen wij voorlopig geen nieuwe inschrijvingen aan. Zodra er op de wachtlijst weer ruimte is, maken we dat via deze website bekend.

Bellen of e-mailen over de wachtlijsten heeft geen zin!

Lid worden

VTV Florence Nightingale is een vereniging van amateurtuinders. Lid worden doe je door je als kandidaat-lid in te schrijven. Daarnaast moet je lid zijn of worden van de Haagse Bond van amateurtuindersverenigingen (www.haagsebond.nl). De meeste verenigingen in Den Haag hebben een wachtlijst. Hou er daarom rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat je een tuin ter overname krijgt aangeboden. 

De grond van VTV Florence Nightingale wordt van de gemeente gehuurd. De huisjes en opstallen die op de meeste tuinen staan, moeten worden gekocht. Lid van de vereniging ben je zodra je een tuin hebt 'aangekocht'.  

Jaarlijkse kosten
De jaarlijkse kosten van een volkstuin bestaan uit grondhuur, water, elektra, het lidmaatschap van VTV Florence Nightingale en eventueel een aanvullende verzekering. De rekening wordt jaarlijks in de maand december toegestuurd. De hoogte van de jaarlijkse rekening is mede afhankelijk van het verbruik van energie en water en kan daardoor per lid en per jaar verschillen.