Nieuws, tips & meer

Lezing "Leer je grond kennen"

De Haagse Bond nodigt u graag uit voor de Lezing "Leer je grond kennen", door compostmeester Caroline de  Vlaam, co-auteur van het boek "Leve de bodem! een gezonde basis voor elke tuin".

Op zaterdag 8 april van 14:30 tot 16:30  in de kantine van VTV Florence Nightingale
Adres: Dedemsvaartweg 30, 2545 AC Den Haag

Gratis toegankelijk voor leden van de Haagse Bond en hun partners, inclusief gratis kopje koffie of thee. Vanwege het beperkte aantal plaatsen graag aanmelden via info@haagsebond.nl

Zaterdag 8 april: Paaseieren zoeken

We vinden het heel leuk als jij erbij kunt zijn. Geef je snel op via een email aan: bestuur@vtvflorencenightingale.nl, of schrijf je in op de intekenlijst in het halletje bij de kantine.

Programma
• Eieren zoeken op de volkstuin
• Knutselen voor Pasen
• Zonnebloem planten
• Pannenkoek eten

Start: Om 10.00 verzamelen bij de kantine van VTV Florence Nightingale

Tot ziens op 8 april
Namens het activiteitenteam.

Reserveer 25 februari in uw agenda... kopie


Bijeenkomst over wilde bijen
Op zaterdag 25 februari organiseren we een bijeenkomst over wilde bijen.
Anna Kreffer, deskundige van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) zal over de wilde bij komen vertellen. Over de circa 350 soorten in Nederland, de bedreigingen, de verschillende bloemen, de verschillen in nestelplaatsen e.d.. Uiteraard kunt u ook vragen stellen.

De bijeenkomst vindt plaats in de kantine, van 14.00 tot 16.00 uur. De eigen bijdrage is € 5,- per persoon. Aanmelden kan via een emailtje aan de tuincommissie of een briefje in de bruine brievenbus bij de kantine.

Nationale vogeltelling 2023


Ook dit jaar organiseert Vogelbescherming een nationale vogeltelling. Telt u ook mee? Tel dan op vrijdag 27, zaterdag 28, of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen over uw tuin? Die tellen niet mee.

Meedoen is leuk en gemakkelijk, en met uw telling helpt u vogels te beschermen. Meld u daarom nu alvast aan voor de voorpret en handige tips in de speciale Tuinvogeltelling e-mails. Dan heeft u straks zoveel mogelijk vogels in uw tuin.   

Bloemkolen

Beste tuinleden en donateurs,

Het is nu de tijd om bloemkoolplantjes in de kas te zetten zodat we rond mei volgend jaar weer Heerlijke bloemkolen van eigen tuin kunnen eten.
V
anaf zaterdag 19 november zijn de plantjes te koop in ons winkeltje. Het is eigen kweek en het ras heet: Corelia F. 
Mij zegt dat niet veel maar vorige week in de kantine knikten een paar kenners goedkeurend toen ze deze naam hoorden.
Kortom, goede kwaliteit voor weinig geld: 30 cent per plantje. Geen geld toch?  Tot zaterdag.

Namens het winkelteam
Jeannette Smit

Maak je eigen bijen- en vlinderdrinkschaal

Een simpele manier om bijen en vlinders te assisteren is om ze tijdens droge zomerdagen te voorzien van een drinkschaal. Bijen en vlinders drinken namelijk water, maar lopen het gevaar te verdrinken in diepe vijvers. 
Met deze doe-het-zelf tutorial van IVN natuureducatie maak je deze drinkschaal in 3 stappen gemakkelijk zelf.

Voorkom waterschaarste

De zomers worden steeds warmer in Nederland. Heel wat water verdampt door de zon en de grondwaterstand raakt maar niet aangevuld. Met een mogelijkse waterschaarste tot gevolg. Hoogtijd om er spaarzaam mee om te gaan!