Thaise pompoencurry uit de oven

Voor deze pompoencurry gebruik je geroosterde pompoen. De pompoen rooster je met de rode currypasta zodat het geheel extra veel pit krijgt. 

Pas later voeg je in de ovenschaal kokosmelk toe. Het is een wat andere manier van een curry maken, maar wel een aanrader.

Ingrediënten

1 biologische pompoen, in blokjes.
1/2 broccoli stronk, in roosjes
1 rode paprika, in blokjes
Olie om te bakken
4 kipdijfilets met vel
3 el rode currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
peper en zout
verse koriander

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Doe de pompoenblokjes in een kom en doe hier de currypasta bij.
  3. Roer het geheel goed om tot alles een beetje bedekt is met de curry. Verdeel ook een beetje over de kipfilets
  4. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel met olie, peper en zout.
  5. Voeg de kipdijfilets toe met het vel naar boven.
  6. Rooster in totaal in de oven voor 30-45 minuten of tot de pompoen gaar is en de kip goudbruin.
  7. Doe de pompoen over in een ruime ovenschaal.
  8. Giet de kokosmelk erbij en roer het geheel even door.
  9. Voeg de broccoliroosjes en de paprika toe en roer even om.
  10. Voeg de kip weer toe en bak het geheel nog eens voor 15-20 minuten in de oven.

    Lekker met verse koriander